keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Matthew Inman - The Terrible and Wonderful Reasons Why I Run Long Distances

Jonkinlaiseen juoksukirjaputkeen olen taas näemmä itseni singonnut. Tällä kertaa kyseessä oli kuitenkin sarjakuvakirja jos tarkkoja ollaan. Kirjasen tekijä Matthew Inman tunnetaan paremmin nimellä Oatmeal ja hän suoltaa nettiin sarjakuvia, joihin olen toisinaan törmäillytkin.

Perusidea on toki sitä samaa kauraa kuin muissakin juoksemisesta kertovissa kirjoissa. Juokseminen on tuskallista, hirveää, raskasta, vapauttavaa, nautinnollista, palkitsevaa jne. Tykkäsin silti kovasti Inmanin tavasta suhtautua lajiin. Hän juoksee, koska se tuntuu hyvältä. Verrattuna esimerkiksi Riekin kirjaan, mielestäni tämä teos saattaisi huomattavasti helpommin sytyttää jossakin juoksua vierastavassa lukijassa kipinän lähteä lenkille. Inman näkee juoksemisen ja elämän ylipäätään jotenkin ilahduttavan raikkaasti.

Ei tätä kannata sinänsä verrata muihin aiempiin lukeemiini alan teoksiin, sillä tyyli on niin erilainen. Itse tekstiä on melko vähän ja se on enimmäkseen mietelauseenomaista. Ydinasia on huumorissa ja hauskassa kuvituksessa. Tuntui silti, että tekstin ollessa niin vähäistä, siihen onnistuu uppoutumaan syvemmin ja se tuntuu jotenkin normaalia puhuttelevammalta.

Vaikka huomenna on herätys aamukuudelta ja tiskitkin ovat tiskaamatta, minulla on silti jotenkin levollinen olo. Lähtisinkö lenkille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti