perjantai 1. huhtikuuta 2011

Pasa & Atpo - Eniten vituttaa kaikki

Hetken mielijohteesta tartuin kirjastossa Pasan ja Atpon teokseen Eniten vituttaa kaikki. Mitkä ihmeen Pasa ja Atpo? Taiteilijanimiä mahtavat olla. Kirjan nimi kuulosti jokseenkin tutulta ja ajattelinkin kyseessä olevan jonkinlainen suomalaisen miehen sielunmaailmaa luotaava puoliklassikko. Sekoitin kirjan kai johonkin toiseen, sillä tämä läpyskä oli suht uusi ja ei oikeastaan edes kirja vaan luettelo vittumaisista asioista.

Rakenne tuli nopeasti tutuksi: asia(1), asia(2), asia(3),…, asia(n-1), asia(n). Kirjoittajia vitutti ja se näkyi. Jokaista kohtaa oli kommentoitu lyhyesti tyyliin ”metrilakut, vittu mitä paskaa”. Ihan hauskaa, että ei yritetty kikkailla verbaalisesti, vaan tylytys tapahtui suoraan turhia konstailematta. Ehkä olisi ollut fiksua pitää taukoa – loppua kohden ei jaksanut enää innostua. Kaiken kaikkiaan kirja kirvoitti pari hyväksyvää hymähdystä ja muistaakseni päästin kerran jopa pienen naurunpyrskähdyksen puoliääneen. En kyllä kuitenkaan voi sanoa nauttineeni lukukokemuksesta.

Ehkä tästä voisi jotain oppia ottaa. Nyt tiedän, miten käyttäytyä, jos haluan olla aiheuttamatta ympäristössäni turhaa mielipahaa. Ohuen ohuet leikkeleet, liito-oravat, golf ja viisumit – haistakaas iso ja väpättävä *****!

1 kommentti:

  1. Pasa & Atpo kirjoittivat muutama vuosi takaperin suosittua lokia. Erityisesti varhaiset kirjoitukset olivat eittämättä hauskaa paasaamista.

    VastaaPoista